About Totentanz

Käsittelen blogissani sarjakuvan keinoilla tasa-arvon asioita, sekä puran palasiksi siihen liittyvää suurinta ongelmaa: hybristä.

Minulle hybris edustaa kaikkia niitä toimia, joilla oma itse nostetaan toisen ihmisen yläpuolelle, sanoin, teoin, loukkauksin tai epäsuorasti vaikuttamalla ja rakentamalla tai tukemalla rakenteita, jotka muodostavata epätasa-arvoisia ihmiskohtaloita ja näin samalla alennetaan toista ihmistä tai ihmisryhmää.

Klassisesti hybristä seuraa myös oikeutettu tuho: nemesis. Sarjakuvissani protagonisti, muunneltu cyborgi ”Totentanz” on tuo nemesis.

Haluan omalta osaltani olla tämän blogin kautta vaikuttamassa siihen, että myös miehet osallistuvat aktiivisesti tasa-arvokeskusteluun eivätkä jää passiivisiksi matkustajiksi tilanteessa, jossa naiset ja seksuaalivähemmistöt taistelevat oikeuksistaan samalla kun etuoikeutettujen kapea joukko pitää kynsin ja hampain kiinni saavutetuista asemistaan.

Pahuus on sitä, että kunnolliset ihmiset katsovat sivusta vaikkei käsillä oleva tilanne suoraan koske heitä.

Muutama asia tästä blogista:

1) Kommenttikenttiä ei tarkoituksella ole. En aio käyttää aikaa keskustelun tai kommenttien moderoimiseen ja kannustankin enemmän siihen, että jos blogini sisältö herättää kysymyksiä tai mielipiteitä, niin jaa sisältö kaverillesi ja keskustelkaa siitä, mieluiten kasvokkain. Nettiin huudetut asiat ovat kovin yksipuolista viestintää.

2) En ole keksinyt mitään uutta enkä tarjoa lopullisia vastauksia mihinkään. Tämä on osa tällä hetkellä käytävää dialogia, johon koen tärkeäksi osallistua. Yritän löytää asioihin tuoreita kulmia ja linkkaan useimpiin teksteihini käyttämäni lähteet, joista olen inspiraatiota ammentanut. Nämä on tarkoitettu myös luettavaksi, mutta eivät välttämättä edusta omaa mielipidettäni vaan toimivat keskustelun avauksina.

3) Puen sisällön tarinan muotoon. Sen kulma ja elementit aukenevat sitten aikanaan. Pääidea on cyberpunk-scifissä, jossa tarkastellaan 30-vuoden päässä olevaa maailmaa jonne heijastuu tämän hetkisten tilanteiden kaikuja.

4) Sisältöä tuotan kahdella tasolla: yksi on viikon-kahden välein ilmestyvä sivu, jolle koostan sen hetkisiä ajatuksiani liittyen ajankohtaisiin uutisiin tai muihin mielessäni liikkuviin asioihin. Toinen on harvemmin ilmestyvä, viimeistellympi sivu varsinaista Totentanz -sarjakuvaa, joka kulkee aikajanalla erillisenä tarinana. Yhdessä nämä muodostavat kertomuksen Totentanz-nimisestä cyborgista, sekä hänet luoneesta henkilöstä ja vaihtoehtoisesta tulevaisuudesta 30-vuoden kuluttua.

Jos koet pakollista tarvetta ottaa yhteyttä, se onnistuu parhaiten sähköpostin kautta: totentanzcomics@gmail.com

Voit käydä tykkäämässä sivustosta myös Facebookissa niin pysyt ajan tasalla sivupäivityksistä ja muusta sisällöstä. Muuta kuvittamispuuhaani voi seurata myös Instagramissa.

Jos haluat lukea tarinaa kronologisessa järjestyksessä, löytyy sivujen järjestys välilehdeltä Old News – sarjakuva